De voor- en nadelen bij het kopen van een refurbished iPhone

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogUncategorized
iPhone X scherm herstelling

Als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone, is het kopen van een refurbished iPhone een goede optie. Dit zijn iPhones die eerder gebruikt zijn door consumenten, maar die opgeknapt en opnieuw verkocht zijn. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van het kopen van een refurbished iPhone.

Wat is een refurbished iPhone?

Nadelen van refurbished iPhone

Een refurbished iPhone is een gebruikte iPhone die is teruggestuurd naar de fabrikant of een verkoper om te worden gereviseerd en opgeknapt voor verkoop. Tijdens het opknappen worden alle defecte of beschadigde onderdelen vervangen en wordt de software geüpdatet om ervoor te zorgen dat de iPhone weer in goede staat verkeert.

De verkoper kan ook nieuwe onderdelen gebruiken om de iPhone weer zo goed als nieuw te maken. Eenmaal opgeknapt wordt de iPhone verkocht als een refurbished product voor een lagere prijs dan een gloednieuwe iPhone.

Hoewel het idee van het kopen van een gereviseerde iPhone misschien ontmoedigend lijkt, is het belangrijk om te weten dat veel verkopers van refurbished iPhones zorgvuldige kwaliteitscontroles uitvoeren om ervoor te zorgen dat de opgeknapte iPhones van goede kwaliteit zijn.

Voordelen van het kopen van een refurbished iPhone

 • Betaalbaarheid: refurbished iPhones zijn vaak goedkoper dan nieuwe iPhones. Dit betekent dat je geld kunt besparen terwijl je nog steeds een hoogwaardige telefoon krijgt.
 • Garantie: veel verkopers van refurbished iPhones bieden garantie op hun producten. Dit betekent dat je gedekt bent als er iets misgaat met je telefoon.
 • Milieuvriendelijkheid: door het kopen van een refurbished iPhone draag je bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt door de productie van nieuwe telefoons.
 • Kwaliteit: refurbished iPhones worden zorgvuldig getest en opgeknapt voordat ze opnieuw worden verkocht. Dit betekent dat je een hoogwaardige telefoon krijgt die goed functioneert. In de meeste gevallen worden gebruikte onderdelen vervangen door gloednieuwe onderdelen. Als een camera kapot is, wordt deze vervangen door een volledig nieuwe.
Voor- en nadelen refurbished iPhone

Nadelen van het kopen van een refurbished iPhone

 • Ouder model: Gerecycleerde iPhones zijn vaak oudere modellen. Dit betekent dat je niet altijd de nieuwste functies en prestaties krijgt die beschikbaar zijn op de nieuwste iPhones. Dit komt omdat mensen die een nieuw model kopen, deze meestal niet meteen verkopen. De refurbished markt is afhankelijk van het aantal toestellen die 2dehands beschikbaar zijn.
 • Onbekende geschiedenis: refurbished iPhones zijn eerder gebruikt, dus het is mogelijk dat er onbekende problemen zijn met de telefoon die niet zichtbaar zijn.
 • Korte garantie: de garantie op een refurbished iPhone kan korter zijn dan op een nieuwe iPhone.
 • Geen garantie op batterij: refurbished iPhones hebben in de meeste gevallen geen garantie op de batterij, dus het is mogelijk dat je de batterij snel moet laten vervangen als de batterij slecht presteert.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gerecycleerde iPhone?

 • Betrouwbaarheid van de verkoper: het is belangrijk om een betrouwbare verkoper te vinden die goede garanties biedt op hun producten. Er zijn verschillende aanbieders op de refurbished markt. Denk maar aan Swappie, Mobico, Refurbished, … .
 • Garantie: Afhankelijk van de aanbieder kan de garantie anders zijn. Controleer de garantievoorwaarden van de verkoper voordat je koopt.
 • Kwaliteit van de opknapbeurt: zorg ervoor dat de verkoper de telefoon grondig heeft getest en opgeknapt voordat je koopt.
 • Batterij: controleer de staat van de batterij voordat je koopt, wanneer je het toestel ontvangt, controleer je best snel de batterijgezondheid in de instellingen van jouw iPhone.
 • Model: zorg ervoor dat je het juiste model kiest dat past bij jouw behoeften.

Reviews van verschillende bedrijven

Swappie

27.000 reviews -> 4.6/5*

+ Goeie ervaring met swappie. Mijn iPhone laten schatten en een paar dagen later stond het bedrag netjes op mijn rekening. Zou zeker nog bij hen verkopen. Super!!

+ Ik had mijn bedenkingen maar die was al snel weg dat ik de telefoon in mijn handen had je zag er niet vanuit dat deze telfoon niet nieuwe was echt een aanrader

-Telefoon werkt 4mnd en dan stopt het, klantendienst niet bereikbaar, garantie zogezegd vervallen door barstje glas terwijl dit niet het probleem is maar wel dat hij uitvalt wanneer hij niet aan de oplader hangt , dus batterij is het probleem.

Mobico

7000 reviews -> 4.7/5*

+ De telefoons hebben een prima prijs en het is mij nooit tegengevallen. Je krijgt er ook een oplader, screenprotector en hoesje bij wat het bedrijf anders maakt vergeleken andere. De hoesjes zijn wel een beetje dun.

+ Gekozen voor een iphone 11 Pro, dag later in mijn bezit. Veel variatie in modellen, kleur, geheugencapaciteit. Gekozen voor de optie nieuwstaat en smartphone is niet te onderscheiden van nieuw!

-Telefoon binnen garantietermijn opeens kapot. Technische dienst constateert “na val” wat niet waar is. Telefoon is kapot gegaan tijdens het laden. Ik moet het met de verzekering uitzoeken. Terwijl het binnen de garantie zou moeten vallen!

Refurbished

76 reviews -> 1.8/5*

+ Ik heb gisteren een Iphone 11 besteld. Ik zat ermee in dat de gsm niet zou toekomen na het lezen van al deze negatieve reviews.. Maar dit is volledig niet waar. Eerst kwam de screenprotector en het hoesje toe. Daarna kreeg ik wat schrik dat de telefoon niet meer zou geleverd worden, maar de iphone zelf kwam nog wat later in de namiddag toe.

-Op 28 december een iPhone besteld die volgens hun de volgende dag geleverd zou worden. Tot op vandaag nog niets ontvangen. Klantenservice is nihil! Na 45 min aan de lijn te hangen nog steeds 8 wachtenden voor u en mails worden ook niet beantwoord.
Had ik maar eerder de reviews hier gelezen alvorens bij deze oplichters te bestellen. Hopelijk kan ik mijn geld via justitie terug vorderen.

Alternatief voor aankoop refurbished toestel

Als alternatief voor een refurbished toestel, bieden wij als herstelbedrijf ook een bijkomende mogelijkheid aan voor u. U kan een tweedehands toestel met een gebarsten of kapot scherm kopen en dit te laten herstellen door ons.

Dit is een kosteneffectieve oplossing aangezien wij de goedkoopste herstelservice aanbieden. Indien u dus niet bang bent om wat extra werk te verrichten in de vorm van de aankoop van een toestel met gebarsten of kapot scherm, kan dit nog goedkoper dan een refurbished toestel. Onze ervaren technici kunnen het scherm snel en professioneel vervangen, zodat het toestel weer zo goed als nieuw is.

Conclusie

Het kopen van een refurbished iPhone heeft zowel voordelen als nadelen. Het is een goede optie voor mensen die geld willen besparen en tegelijkertijd een hoogwaardige telefoon willen hebben.

Echter, het is belangrijk om te letten op de betrouwbaarheid van de verkoper en de kwaliteit van de opknapbeurt voordat je een refurbished iPhone koopt. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat je mogelijk niet de nieuwste functies en prestaties krijgt die beschikbaar zijn op de nieuwste iPhones.

Als je ervoor kiest om een refurbished iPhone te kopen, zorg er dan voor dat je een verkoper kiest die goede garanties biedt en zorgvuldig geteste en opgeknapte iPhones verkoopt. Controleer ook de staat van de batterij en kies het juiste model dat past bij jouw behoeften.

Veelgestelde vragen

Zijn refurbished iPhones net zo goed als nieuwe iPhones?

Ja, refurbished iPhones zijn vaak net zo goed als nieuwe iPhones, maar het is belangrijk om te controleren of de verkoper goede kwaliteitscontroles heeft uitgevoerd. De verschillende voor- en nadelen refurbished iPhone kan u in dit artikel vinden.

Kun je garantie krijgen op een refurbished iPhone?

Ja, veel verkopers van refurbished iPhones bieden garantie op hun producten. Controleer de garantievoorwaarden op de website van de aanbieder voordat je koopt.

Zijn refurbished iPhones milieuvriendelijker dan nieuwe iPhones?

Ja, door het kopen van een refurbished iPhone draag je bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt door de productie van nieuwe telefoons. Het produceren van nieuwe iPhones kost veel energie en grondstoffen, zoals metalen en mineralen. Door te kiezen voor een gereviseerde iPhone draag je bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe iPhones, wat op zijn beurt kan leiden tot minder grondstofgebruik en minder afval.

Krijg je de nieuwste functies en prestaties op een refurbished iPhone?

Niet altijd. Refurbished iPhones zijn vaak oudere modellen, dus het is mogelijk dat je niet de nieuwste functies en prestaties krijgt die beschikbaar zijn op de nieuwste iPhones.