Wat is het verschil tussen een origineel en namaak iPhone scherm ?

Inhoudstabel

Verschil tussen een origineel en namaak scherm
Wanneer u uw iPhone laat herstellen kan u kiezen tussen bepaalde schermen. Maar wat is het verschil tussen een origineel en namaak iPhone scherm? Dit is belangrijke informatie voor wanneer u uw scherm laat herstellen of zelf wil herstellen

Deel deze post

De meeste herstelzaken maken gebruik van namaak schermen, ook wel copy of aftermarkt schermen genoemd. Hoewel er toch wel merkbare verschillen zijn tussen deze types van schermen, is dit niet altijd even duidelijk uitgelegd door de herstellers. Daarenboven weet het overgrote deel van de mensen niet wat het verschil tussen een origineel en namaak iPhone scherm. In volgend artikel leggen we dit uit!

Wat is het verschil tussen een origineel en namaak iPhone scherm

Op bovenstaande foto kan u visueel het verschil zien tussen de verschillende opties. Origineel en refurbished zijn hetzelfde, refurbished wil zeggen dat een origineel scherm dat gebarsten was, hersteld is. Dit wil zeggen dat het glas eraf gehaald is en dat er een nieuw glas erop gezet is. Meer info over de verschillende lagen van een scherm nodig? Lees het hier!

Wat zijn de verschillen tussen de soorten displays ?

 

1. De fysieke verschillen tussen een origineel of copy scherm

Wanneer we kijken naar het scherm zelf, kunnen we zien aan de buitenkant van het scherm enkele verschillen opmerken. Indien het scherm een origineel Apple scherm is, is het Apple logo op de kabels gedrukt (zie foto – OEM is origineel, NON-OEM is namaak). Bij namaak schermen heeft u dit niet.

geen apple logo bij een fake iphone scherm

Ook is de kabel van een copy of aftermarkt scherm flexibeler/ zachter dan dat van een origineel scherm. Daarnaast hebben onderzoekers het verschil in dikte tussen de schermen gemeten. Hierbij was de uitkomst dat de namaak schermen net ietsje dikker zijn. Aftermarkt schermen zijn ongeveer 0,3-0,5 mm dikker dan een originele display. Hoewel dit een verschil is, is dit niet met het blote oog op te merken.

Als laatste : originele schermen van iPhones (model X en later) zijn gemaakt uit soft OLED schermen. Bij copy schermen kan u kiezen tussen harde en zachte OLED schermen. Het lijkt dus beter om te kiezen voor een soft OLED scherm indien u herstellingen wilt uitvoeren. In onze shop, bieden wij de soft variant aan!

Tegenwoordig kan u zelfs LCD schermen kopen voor iPhones die normaal gebruik maken van een OLED. Dit raden we af omdat deze technologie outdated is, dit kan zorgen voor een batterij die veel rapper plat loopt dan bij een OLED scherm. Het enige voordeel is een lagere prijs.

 

2. Het verschil op vlak van het beeldscherm

Het verschil tussen de schermen is wel degelijk merkbaar. Het eerste wat u  kan merken is dat de helderheid van een namaak scherm lager zal zijn. Een ander belangrijk verschil in verband met de helderheid is dat de true tone functie wordt uitgeschakeld door de iPhone software. Dit is iets wat Apple doet om ervoor te zorgen dat mensen hun iPhone enkel met originele schermen laat herstellen.

Indien u uw iPhone scherm laat vervangen door een origineel of refurbished scherm, zal u hier dus geen last van hebben.

Hiernaast is de resolutie van een copy scherm net ietsje lager. Dit is echter bijna niet te zien. Wanneer u onder de microscoop kijkt, kan je dit uiteraard wel zien!  Op onderstaande foto kan u links een namaak scherm zien, rechts een origineel.

lagere resolutie bij een namaak copy scherm

De kleuren zijn net iets minder realistisch en levendig. Bijvoorbeeld het zwart is minder zwart als het zou moeten zijn. Indien u iemand bent die graag foto’s neemt met uw iPhone, neemt u bv best een origineel/refurbished scherm. Ook de refresh rate ligt ietsje lager meestal.

 

3. Het verschil voor de iPhone zelf

Een scherm dat niet origineel is , kan ervoor zorgen dat de iPhone niet optimaal weergeeft wat het zou moeten weergeven. Hierdoor kan het zijn dat er een hoger energieverbruik is. Als gevolg hiervan kan de iPhone sneller plat gaan. Ook heeft Apple bepaalde software in hun apparaten geïmplementeerd waardoor de true tone functie niet meer werkt. Na uw herstelling zal uw iPhone dit ook aangeven dat ze denken dat er een copy scherm is geplaatst.

 

Conclusie : is er een groot verschil tussen een namaak en origineel iPhone scherm?

Het verschil tussen beide schermen is zeker merkbaar. Is dit verschil echter storend? Niet echt. Een iPhone met een namaak scherm is even bruikbaar als een iPhone met een origineel scherm. Mensen die belang hechten aan hoge resoluties en levendige beelden, kiezen best voor een origineel scherm. Indien u graag een beetje geld uitspaart en bovenstaande verschillen niet doorslaggevend vindt, kies je best voor een namaak scherm.

Indien u vragen heeft over een herstelling of zelf een herstelling wilt uitvoeren, kan u steeds bij ons terecht met vragen. Check zeker onze tutorials en shop voor vervangschermen of herstellingprijzen!

Vraag uw scherm herstelling aan bij Fair-repair

U krijgt vrijblijvend informatie

Meer artikels van Fair-repair