Het belangrijke verschil tussen glas- en OLED-schermschade op de Apple Watch

Inhoudstabel

verschillende soorten schermschade
Er is een verschil tussen een scherm dat gebarsten is en een scherm waarbij ook het beeld kapot is. Lees welk effect het heeft op de reparatie(kost).

Deel deze post

Als u de eigenaar bent van een Apple Watch, weet u hoe belangrijk het scherm is voor het gebruik van het apparaat. Het scherm is niet alleen het medium waarmee u toegang heeft tot al uw apps en functies, maar het is ook wat u gebruikt om te communiceren met anderen en om uw gezondheids- en fitnessgegevens te volgen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Apple Watch-scherm in goede staat verkeert. Maar wat gebeurt er als het scherm beschadigd raakt? Hoe weet u of het glas of het OLED-scherm beschadigd is en wat is het verschil tussen deze twee soorten schade? Waarom is verschil tussen glas- en OLED-schermschade belangrijk en wat is het verschil in herstellingsprijs?

Apple watch met gebarsten scherm of glas?

Glas-schermschade op de Apple Watch

 Voorbeeld Apple watch glas schade

De Apple Watch maakt gebruik van glas voor zijn scherm. Dit glas is gemaakt van ionversterkt glas, wat betekent dat het extra sterk en krasbestendig is. Toch kan het glas op de Apple Watch beschadigd raken, bijvoorbeeld als het apparaat op een harde ondergrond valt of als er iets scherp op het scherm tikt. Wanneer uw scherm glasschade heeft, zoals op bovenstaande foto, is het belangrijk de watch niet te intesief te gebruiken. Indien u dit wel doet, kan er OLED schade(lees volgende titel) optreden.

Een belangrijk ding om te onthouden bij glas-schermschade op de Apple Watch is dat het te repareren is. Een glasherstelling van een apple watch 3 tot en met 8 vraagt veel werk en expertise maar kan wel goedkoper zijn wegens lagere materiaalkost. Weinig reparatiewinkels voeren deze herstelling uit omdat deze niet makkelijk is. Wij bij Fair-repair kunnen deze herstelling uitvoeren en kunnen hierdoor een goedkopere prijs aanvieden dan andere reparatiewinkels, welke meestal direct het volledige scherm herstellen(zoals volgend hoofdstuk).

OLED-schermschade op de Apple Watch

OLED schade : verschil tussen glas- en OLED-schermschade

Onder het glas van de Apple Watch, bevat het apparaat ook een OLED-scherm (Organic Light Emitting Diode). Dit scherm is wat u ziet wanneer u het apparaat gebruikt en wat de kleuren en afbeeldingen weergeeft die u op het scherm ziet.

OLED-schermschade kan optreden als het scherm beschadigd raakt of als er iets misgaat met de OLED-technologie zelf. Een veelvoorkomende oorzaak van OLED schermschade is dat een stukje van het gebarsten glas in uw OLED beeldscherm snijdt. Hierdoor kunnen er witte lijnen op het scherm komen(zie foto).

Bij OLED-schermschade moet het hele scherm worden vervangen. Aangezien deze schermen zeer duur zijn, is de prijs van de herstelling meestal hoog. De herstelling zelf is over het algemeen een makkelijke herstelling waarbij weinig kan mislopen.

Conclusie: wat is het verschil tussen glas- en OLED-schermschade op de Apple Watch?

Het belangrijkste verschil tussen glas- en OLED-schermschade op de Apple Watch is de moeilijkheidsgraad van reparatie en de kosten ervan. Glas-schermschade is moeilijker (meer expertise nodig) te repareren maar wel goedkoper dan OLED-schermschade, terwijl OLED-schermschade vaak vereist dat het hele scherm wordt vervangen en dus duurder is om te repareren.

Als u schade heeft aan uw Apple Watch-scherm, is het daarom belangrijk om te weten of het glas of het OLED-scherm is beschadigd. Dit kan helpen bij het bepalen van de juiste stappen om te nemen om het apparaat te repareren en de kosten ervan in te schatten. Als u twijfelt, is het altijd het beste om naar een professionele reparatiewinkel te gaan om uw apparaat te laten bekijken en te bepalen wat er moet worden gedaan.

Vraag uw scherm herstelling aan bij Fair-repair

U krijgt vrijblijvend informatie

Meer artikels van Fair-repair

Tips & tricks

De beste apple watch accessoires in 2023

Er zijn veel accessoires beschikbaar voor de Apple Watch, waarmee je de prestaties en functionaliteit van de watch kunt verbeteren. In dit artikel bespreken we de beste Apple Watch-accessoires voor 2023.