Het belangrijke verschil tussen glas- en OLED-schermschade op de Apple Watch

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogHerstellingen, Tips & tricks
Apple watch glas herstelling

Als u de eigenaar bent van een Apple Watch, weet u hoe belangrijk het scherm is voor het gebruik van het apparaat. Het scherm is niet alleen het medium waarmee u toegang heeft tot al uw apps en functies, maar het is ook wat u gebruikt om te communiceren met anderen en om uw gezondheids- en fitnessgegevens te volgen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Apple Watch-scherm in goede staat verkeert. Maar wat gebeurt er als het scherm beschadigd raakt? Hoe weet u of het glas of het OLED-scherm beschadigd is en wat is het verschil tussen deze twee soorten schade? Waarom is verschil tussen glas- en OLED-schermschade belangrijk en wat is het verschil in herstellingsprijs?

Belangrijke verschil OLED en Glas schermschade iwatch

Glas-schermschade op de Apple Watch

gebarsten glas apple watch

De Apple Watch maakt gebruik van glas voor zijn scherm. Dit glas is gemaakt van ionversterkt glas, wat betekent dat het extra sterk en krasbestendig is. Toch kan het glas op de Apple Watch beschadigd raken, bijvoorbeeld als het apparaat op een harde ondergrond valt of als er iets scherp op het scherm tikt. Wanneer uw scherm glasschade heeft, zoals op bovenstaande foto, is het belangrijk de watch niet te intesief te gebruiken. Indien u dit wel doet, kan er OLED schade(lees volgende titel) optreden.

Een Apple watch scherm is gemaakt met OLED technologie. In dit artikel leggen we uit welke lagen er in een zo’n scherm zitten. Een belangrijk ding om te onthouden bij glas-schermschade op de Apple Watch is dat het mogelijk is om het glas te vervangen. Een glasherstelling van een apple watch 3 tot en met 8 vraagt veel werk en expertise maar kan wel goedkoper zijn wegens lagere materiaalkost. Weinig reparatiewinkels voeren deze herstelling uit omdat deze niet makkelijk is. Wij, bij Fair-repair, kunnen deze herstelling uitvoeren en kunnen hierdoor een goedkopere prijs aanbieden dan andere reparatiewinkels, welke meestal direct het volledige scherm herstellen(zoals volgend hoofdstuk).

OLED-schermschade op de Apple Watch

OLED schade : verschil tussen glas- en OLED-schermschade

Onder het glas van de Apple Watch, bevat het apparaat ook een OLED-scherm (Organic Light Emitting Diode). Dit scherm is wat u ziet wanneer u het apparaat gebruikt en wat de kleuren en afbeeldingen weergeeft die u op het scherm ziet.

OLED-schermschade kan optreden als het scherm beschadigd raakt of als er iets misgaat met de OLED-technologie zelf. Een veelvoorkomende oorzaak van OLED schermschade is dat een stukje van het gebarsten glas in uw OLED beeldscherm snijdt. Hierdoor kunnen er witte lijnen op het scherm komen(zie foto).

Bij OLED-schermschade moet het hele scherm worden vervangen. Aangezien deze schermen zeer duur zijn, is de prijs van de herstelling meestal hoog. De herstelling zelf is over het algemeen een makkelijke herstelling waarbij weinig kan mislopen.

Conclusie: wat is het verschil tussen glas- en OLED-schermschade op de Apple Watch?

Het belangrijkste verschil tussen glas- en OLED-schermschade op de Apple Watch is de moeilijkheidsgraad van reparatie en de kosten ervan. Indien er enkel Glas-schermschade is, kan de watch goedkoper worden hersteld, maar dit is een moeilijkere (meer expertise nodig) reparatie. Wanneer er OLED-schermschade is, vereist dit een vervanging van het hele scherm en is deze herstelling dus duurder.

Als u schade heeft aan uw Apple Watch-scherm, is het daarom belangrijk om te weten of het glas of het OLED-scherm is beschadigd. Dit kan helpen bij het bepalen van de juiste stappen om te nemen om het apparaat te repareren en de kosten ervan in te schatten. Als u twijfelt, is het altijd het beste om naar een professionele reparatiewinkel te gaan om uw apparaat te laten bekijken en te bepalen wat er moet worden gedaan.