De temperatuursensor op de Apple Watch: Een nauwkeurige maatstaf voor je gezondheid?

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogNieuws

De Apple Watch Series 8 en Apple watch Ultra hebben een aantal geavanceerde functies die speciaal zijn ontworpen om je gezondheid en welzijn te monitoren. Sinds de Apple watch 6 en zijn zuurstofsaturatiemeter was het wachten op een nieuwe sensor. De allernieuwste iwatch heeft er één: de Apple watch lichaamstemperatuursensor. Deze sensor is ontworpen om je huidige temperatuur te meten en deze informatie te gebruiken om trends in je gezondheid te identificeren.

apple watch lichaamstemperatuursensor betrouwbaar

Wat is de temperatuursensor en hoe werkt hij?

De temperatuurmeter op de Apple Watch 8 en ultra zijn 2 sensoren: één op de kristallen achterzijde en één net onder het display. De sensor maakt gebruik van een digitale temperatuursmeting. De sensor wordt geactiveerd wanneer je vraagt aan jouw Apple Watch om een meting te nemen. Deze metingen kunnen dus automatisch geregistreerd en opgeslagen worden(voorprogrammeren), maar je kan ze ook ‘on demand’ doen wanneer je de app hiervan opent. Alle metingen worden opgeslagen in de gezondheidsapp.

Hoe betrouwbaar is de temperatuursensor?

Ja en nee. Er is geen eenduidig antwoord op de vraag hoe betrouwbaar de temperatuursensor op de Apple Watch is. De precisie van de sensor hangt af van verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur en de gevoeligheid van de sensor. In theorie zou de sensor nauwkeurige metingen moeten kunnen uitvoeren, maar het is belangrijk om te weten dat het niet bedoeld is als medisch apparaat en er altijd een kleine foutenmarge is.

De twee-sensor benadering betekent dat de Apple Watch in staat is om de lichaamstemperatuur van de buitenomgeving te isoleren. Dat betekent dat de meting van de lichaamstemperatuur zeer nauwkeurig kan zijn – volgens Apple zou het 0.1°C nauwkeurig zijn, wat zeer indrukwekkend is.

Sommige gebruikers hebben gemeld dat de meting een iets andere waarde kan geven dan een standaard thermometer, zoals een orale thermometer. Het is daarom aan te raden de meting te gebruiken als richtlijn en om een arts te raadplegen als er vragen zijn over de gezondheid.

Er zijn ook enkele beperkingen waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van de temperatuursensor. Het kan ook zo zijn dat de sensor geen goede meting kan uitvoeren als de huid te warm of te koud is. In dit geval moeten gebruikers wachten totdat de huid weer een normale temperatuur heeft. Indien de Apple watch niet goed vastgemaakt is rond de pols(vb. te los), zou de meting ook een grotere fout kunnen vertonen.

Conclusie

De Apple Watch lichaamstemperatuursensor is een geavanceerde functie die speciaal is ontworpen om je gezondheid en welzijn te monitoren. Hoewel de sensor in staat is om nauwkeurige metingen te verrichten, is het niet bedoeld als medisch apparaat. De meting kan als richtlijn gebruikt worden wanneer er afwijkingen zijn. Het is belangrijk om te weten dat er een foutenmarge is en de meting mogelijk anders is dan met een standaard thermometer. Het is daarom aan te raden om de temperatuurmeting op de Apple Watch te gebruiken in combinatie met andere gezondheidsmetingen en de adviezen van een arts op te volgen.