Mijn iPhone scherm is kapot, wat nu?

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogTips & tricks
iPhone gebarsten, wat nu?

Een van de ergste dingen die met je iPhone kan gebeuren, is dat het scherm kapot gaat. Of het nu gaat om een gebarsten scherm, een scherm dat niet meer reageert of een scherm dat helemaal zwart is, het kan je dagelijkse routine verstoren en je in een paniektoestand brengen. In dit artikel zullen we bespreken wat je moet doen als je iPhone scherm kapot is gegaan en hoe je dit probleem kunt oplossen.

Stap-voor-stap handleiding:

Kapotte iphone stappenplan

Stap 1: Beoordeel de schade

Het eerste wat je moet doen als je iPhone scherm kapot is gegaan, is de schade beoordelen. Bekijk of er barsten zijn of dat het scherm helemaal zwart is. Dit helpt je om te beslissen of het scherm vervangen moet worden of dat het probleem op een andere manier kan worden opgelost.

Indien het scherm enkel gebarsten is en het scherm eronder nog werkt, dan kan je opteren om jouw scherm te laten refurbishen. Dit wil zeggen dat men jouw beelscherm zal recyclen en het gebarsten glas eraf haalt. Hierna zet men er een nieuw glas op. De duur van deze reparatie is meestal iets langer maar de voordelen zijn zeer duidelijk : het behoud van jouw originele apple display + een lagere herstellingsprijs.

Bij Fair-repair voeren we dit soort herstellingen uit. Bekijk hier onze prijzen!

Indien jouw scherm volledig zwart is, kan je jouw scherm laten vervangen door een volledig nieuw scherm. Informeer zeker bij de verkoper of het een namaak of origineel Apple scherm is. Het verschil tussen beide kan je lezen in volgende artikel.

Stap 2: Maak een back-up van je gegevens

Voordat je begint met het repareren van je iPhone scherm, is het belangrijk om een back-up te maken van je gegevens. Dit is omdat er een kans bestaat dat je gegevens verloren kunnen gaan tijdens de reparatie. Je kunt een back-up maken door je iPhone aan te sluiten op iTunes of iCloud.

Stap 3: Repareer het scherm (of laat het repareren)

Er zijn verschillende manieren om een iPhone scherm te repareren, afhankelijk van de ernst van de schade. Hier zijn enkele opties:

  • Ga naar een Apple Store: Als je garantie hebt op je iPhone, kun je deze naar een Apple Store brengen voor reparatie. Ze zullen het scherm voor je vervangen tegen een vergoeding.
  • Ga naar een gecertificeerde reparatiewinkel: Als je geen garantie meer hebt, kun je naar een gecertificeerde reparatiewinkel gaan. Deze winkels kunnen je iPhone scherm repareren tegen een vergoeding.
  • Repareer het zelf: Als je handig bent, kun je ervoor kiezen om het scherm zelf te repareren. Je kunt online een reparatiekit kopen en de instructies volgen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit risico’s met zich meebrengt en dat je iPhone meer schade kan oplopen als je het niet goed doet.

Stap 4: Voorkom toekomstige schade

Om toekomstige schade aan je iPhone scherm te voorkomen, kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen:

  • Gebruik een hoesje: Een hoesje kan helpen om je iPhone te beschermen tegen vallen en stoten.
  • Gebruik een screenprotector: Een screenprotector kan helpen om krassen en barsten te voorkomen.
  • Wees voorzichtig: Wees voorzichtig wanneer je je iPhone gebruikt en voorkom dat het valt.

Veelgestelde vragen

Q: Kan ik mijn iPhone scherm zelf repareren?

A: Ja je kunt ervoor kiezen om het scherm zelf te repareren. Er zijn online reparatiekits beschikbaar en je kunt de instructies volgen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit risico’s met zich meebrengt en dat je iPhone meer schade kan oplopen als je het niet goed doet. Het is daarom aan te raden om het scherm te laten repareren door een professional.

Q: Wat kost het om mijn iPhone scherm te laten repareren?

A: De kosten voor het repareren van een iPhone scherm kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de schade en waar je het laat repareren. Als je garantie hebt op je iPhone, kun je het scherm laten vervangen tegen een vergoeding. Als je geen garantie meer hebt, kun je naar een gecertificeerde reparatiewinkel gaan of ervoor kiezen om het scherm zelf te repareren. Check zeker onze prijzen hier!

Q: Hoe lang duurt het om een iPhone scherm te laten repareren?

A: De tijd die nodig is om een iPhone scherm te repareren, kan variëren afhankelijk van waar je het laat repareren. Als je naar een Apple Store gaat, duurt het vaak wat langer. Als je naar een gecertificeerde reparatiewinkel gaat, kan het op 30 minuten tot 2 uur gedaan zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen en de snelheid van de reparateur.

Conclusie:

Als je iPhone scherm kapot is gegaan, kan het een niet zo prettige ervaring zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het probleem op te lossen en toekomstige schade te voorkomen. Door het scherm te laten repareren door een professional, een hoesje en screenprotector te gebruiken en voorzichtig te zijn, kun je ervoor zorgen dat je iPhone in goede staat blijft. Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze informatie vind je onderaan deze pagina.