Is AppleCare+ het waard voor een Apple Watch?

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogTips & tricks
Is applecare het waard? Een eerlijke kijk.

Als u de eigenaar bent van een Apple Watch, weet u hoe handig en nuttig het apparaat kan zijn. Het biedt niet alleen uur, dag en weekoverzichten, maar ook gezondheids- en fitnessfuncties die u kunnen helpen uw doelen te behalen en uw algehele gezondheid te verbeteren. Maar wat gebeurt er als uw Apple Watch beschadigd raakt? Of als het scherm barst of als het waterdicht blijkt te zijn en uw apparaat overstroomt?

Apple care voor jouw apple watch

In dergelijke gevallen kan de gedachte aan het betalen van honderden euros voor een nieuwe Apple Watch behoorlijk ontmoedigend zijn. Gelukkig biedt Apple een service aan genaamd AppleCare+, die speciaal is ontworpen om uw Apple Watch te beschermen tegen onverwachte reparatiekosten. Maar is AppleCare+ het echt waard voor uw Apple Watch of iPhone? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen.

Voordelen van AppleCare+ voor de Apple Watch

De belangrijkste reden om AppleCare+ voor uw Apple Watch te overwegen, is de bescherming die het biedt tegen onverwachte reparatiekosten. Als u AppleCare+ heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over hoge kosten als uw apparaat beschadigd raakt. In plaats daarvan kunt u gewoon naar een Apple Store of een geautoriseerde serviceprovider gaan en de reparatie laten uitvoeren tegen een vaste, “lage” prijs. De eigen kosten per voorval kunnen 65 euro bedragen(bovenop het bedrag van AppleCare+).

Bovendien biedt AppleCare+ twee jaar lang dekking voor defecten die niet het gevolg zijn van menselijk handelen. Dit betekent dat als er iets misgaat met uw Apple Watch door een fabrieksfout of een andere onverwachte reden, u het apparaat kunt laten repareren zonder extra kosten te moeten betalen.

Ten slotte biedt AppleCare+ ook ondersteuning op afstand, wat betekent dat u kunt bellen met een Apple-technicus als u vragen heeft of hulp nodig heeft met uw apparaat. Dit kan zeer waardevol zijn als u problemen ondervindt met uw Apple Watch en niet zeker weet hoe u ze kunt oplossen.

Nadelen van AppleCare+ voor de Apple Watch

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het afsluiten van AppleCare+ voor uw Apple Watch. Ten eerste is het niet goedkoop. De kosten voor AppleCare+ voor de Apple Watch variëren afhankelijk van het model dat u heeft, maar u kunt gemakkelijk meer dan 100 euro betalen voor de dekking. Dit kan voor sommige mensen een behoorlijk bedrag zijn om te betalen, vooral als ze niet zeker weten of ze de dekking echt nodig hebben. Daarnaast moet je bij schadeongevallen vaak nog bijleggen om de herstelling te laten uitvoeren. Apple verwoord dit in de kleine lettertjes met de woorden ‘eigen risico per voorval van € 65’.

iPhone met apple care+

Conclusie: is AppleCare+ het waard voor de Apple Watch?

Of AppleCare+ het waard is voor uw Apple Watch, is afhankelijk van uw individuele situatie. Als u van plan bent om uw apparaat veel te gebruiken en bang bent dat er iets mis kan gaan, kan AppleCare+ een goede optie zijn om uw apparaat te beschermen tegen onverwachte reparatiekosten. Aan de andere kant, als u voorzichtig bent met uw Apple Watch en er redelijk zeker van bent dat u geen problemen zult ondervinden, kunt u misschien beter af zijn zonder de extra dekking.

Als u twijfelt, is het misschien het beste om de tijd te nemen om de voor- en nadelen af te wegen en te bepalen wat het beste is voor uw individuele situatie. En onthoud: als u zich zorgen maakt over de kosten van reparaties, kunt u altijd overwegen om een derde partij te overwegen voor uw reparaties in plaats van Apple zelf, wat soms goedkoper kan zijn.

Voorbeeld uit de praktijk

Stel dat u uw watch binnen de 2 jaar 1 keer laat vallen. Wat zouden de kosten zijn? We gaan ervan uit dat we een Apple watch 3 hebben.

Apple Care+Fair-repair
Instapkosten69 euro0 euro
Kosten herstelling65 euro89 euro
Totale kosten134 euro89 euro
Snelheid reparatieEnkele dagen1 uur