Hoe scherm iPhone repareren?

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogHerstellingen
hoe iphone scherm zelf herstellen

Heb je jezelf ooit afgevraagd wat de goedkoopste manier is om een iPhone scherm te herstellen? Is jouw scherm van je iPhone gebarsten? Maak u dan geen zorgen, aan de hand van volgende stappen kan u deze gemakkelijk zelf herstellen! De prijs hangt af van het model dat u heeft en varieert van 30 euro tot 200 euro voor een iPhone X series tot 14 series. Indien u deze stappen zorgvuldig volgt en uw toestel voorzichtig behandeld kan deze herstelling al binnen de 30 tot 60 minuten af hebben. Bij elke stappen hebben we het benodigde materiaal voor u erbij gezet.

Hoe herstel ik mijn iPhone : doe – het – zelf editie

Hieronder kan u een stappenplan vinden voor het herstellen van uw eigen iPhone. Let er wel op dat u best voorzichtig te werk gaat. Op deze pagina kan u de beste iPhone schermen vinden voor elk model van iPhone X series, iPhone 11 series, iPhone 12 series, iPhone 13 series en de iPhone 14 series. Deze schermen gebruik je best om de herstelling uit te voeren.  U kan deze kit gebruiken voor het herstellen van u iPhone : 

Goedkope versie 

Premium versie

Liever het nodige materiaal apart kopen? We hebben stap voor stap individuele gereedschappen toegevoegd.

Stappenplan zelf iPhone herstellen

Stap 1 : Losvijzen van het scherm

iPhone gebarsten scherm vervangen pentalobe schroeven

Benodigdheden :

–  Pentalobe schroevendraaier

–  Warmtepistool

Het eerste wat u moet doen om uw gebroken scherm te vervangen is de 2 schroeven aan de onderkant van uw scherm los te vijzen. 

Heeft u deze schroevendraaier niet? Koop ze dan hier!

https://youtu.be/mp3kRg-rDlA

Stap 2: Losmaken scherm van frame

Verwijderen iPhone frame stappenplan

Benodigdheden :

–  Warmtepistool

–  Ethanol

Eerst en vooral worden de randen van uw iPhone best opgewarmd tot je hem bijna niet meer kan vastnemen. Belangrijk hierbij is dat je het warmtepistool (of haardroger) niet te lang op 1 plaats warmte laat schieten. Hierdoor wordt de lijm weker en vloeiender waardoor je sneller tussen het frame en het scherm kan.

Indien het scherm zwaar gebarsten is, zoals op het onderstaande filmpje, kan je best een plakband aanbrengen op het scherm(dit om te vermijden dat het glas overal ligt). Breng vervolgens een zuignap aan op het scherm en trek totdat je een kleine splitsing tussen het frame en uw scherm ziet. Je kan steeds ethanol tussen de spleet toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de lijm nog minder sterk wordt en er is geen gevaar voor waterschade in de iPhone. Steek vervolgens uw plastic tool hiertussen en ga zo de volledige rand af. Belangrijk is dat je niet te ver onder het scherm gaat, dit om ervoor te zorgen dat de kabels niet beschadigd worden.

Bij het openvouwen van het scherm(naar rechts als de iPhone voor je ligt) is het belangrijk dat je niet trekt aan het scherm, hierdoor kunnen de kabels beschadigd worden. Kijk zeker naar onderstaande video.

https://youtu.be/FmfIQ60rGMQ

Stap 3 : Losmaken kabels van het scherm 

iphone x scherm zelf maken

Benodigdheden :

Tri-wing schroevendraaier

Plastic spudger tool

Eens je jouw scherm hebt opengevouwd, moet je het beschermplaatje van de connectors losvijzen. Dit gebeurt met een triwing schroevendraaier. 

Nadat je dit hebt losgevezen, maak je eerst de batterijkabel los(dit is de 3e kabel van onderaan te beginnen bij de iPhone X).

Hierna maak je de kabels van het scherm(dit zijn er 3 bij iPhone x tot 12 series, 2 vanaf de series 13) los. BELANGRIJK : maak alle kabels lost met een plastic tool en geen metalen tool, zo vermijd je dat je deze connecties beschadigd.

  • Welke kabels zijn de kabels die aan het scherm hangen?
    • Voor alle iPhones vertrekt er 1 kabel van bovenaan het scherm die verantwoordelijk is voor de Face-ID, als deze wordt beschadigd zal Face-ID niet meer werken.
    • Voor de iPhone X tot en met 12 zijn er 2 kabels die vanuit het midden van het scherm vertrekken : 1 verantwoordelijk voor het beeld en de andere voor de touchscreen. Voor de iPhone 13 en later zijn deze 2 kabels in 1 kabel versmolten. 

TIP :  De Face-ID kabel hangt nog vast onderaan met een klein beetje lijm, probeer deze van elkaar los te maken met ethanol en aan de hand van een plastic tool(zoals in het filmpje). 

Proficiat! Het scherm is nu van het frame verwijderd.

https://youtu.be/_L58tgudqiY

Stap 4 : Rand van het frame kuisen

Benodigheden : 

– Plastic spudger tool

– Frame lijm

Voordat je het nieuwe scherm terug kan plaatsen, is het van belang om de lijm van het frame op te kuisen. Dit is belangrijk zodat de nieuwe lijm op het frame kan blijven plakken zonder los te komen omdat het lijmresidue van de vorige lijm deze los doet komen.

Hoe doe je dit best?

Neem een tissuedoekje en doe hier ethanol op. Prop een hoek van het doekje op en kuis hiermee de binnenkant van uw frame. Normaal gezien komt de zwarte lijm hierdoor los.

Stap 5: Aanbrengen nieuwe lijm op frame

Benodigheden : 

B7000 lijm

Zorg ervoor dat je het hele frame lijmt en laat dit even drogen. Doe ondertussen voort met de volgende stappen.

Deze lijm is belangrijk voor de waterdichtheid en stofdichtheid. Kan je de iPhone ook terug toedoen zonder deze stap? Ja, maar dat kan ervoor zorgen dat de iPhone niet meer water- en stofdicht is.

Is mijn iPhone sowieso terug waterdicht?

Neen, nadat u uw scherm opendoet, is uw iPhone niet meer waterdicht. Probeer contact met water dus sowieso te vermijden.

Stap 5 : FaceID overplaatsen verwijderen van oude scherm

Benodigheden : 

– Tri wing scroevendraaier

– Phillips schroevendraaier

– Plastic spudger tool

– Warmteblazer

Eerst en vooral begin je met het losmaken van de schroeven. Je zal hiervoor een triwing en phillips schroevendraaier nodig hebben. Volg de video voor hoe je dit exact moet doen. 

Vervolgens warm je aan de kant van het scherm deze plaat op met uw warmteblazer. Dit om de lijm terug vloeibaarder te maken en vervolgens eronder te gaan met je plastic spudger. BELANGRIJK is dat je deze zonder kracht probeert te verwijderen, zonder te forceren. Lukt dit niet? Neem dan ethanol en voeg rijkelijk toe. Dit zorgt ervoor dat de lijm weker wordt. Hierdoor verlaagt de kans op schade.

https://youtu.be/F_6_fma3CIc

Stap 6 : FaceID overplaatsen naar nieuwe scherm.

faceid op iphone x zelf vervangen

Benodigheden : 

– Tri wing scroevendraaier

– Plastic spudger tool

– Warmteblazer

– Nieuw LCD scherm

Bij het plaatsen van de faceID en earspeaker,.. op het nieuwe scherm is het belangrijk dat dezelfde volgorde als het filmpje wordt gebruikt.

Eerst en vooral moet je de plastic ‘bescherming‘ van de lijm op het nieuwe scherm plaatsen. Dit zorgt ervoor dat deze de face-ID en alle andere sensoren op de juiste plaats blijft liggen. Vervolgens leg je de middelste sensor op zijn plaats.

Hierna leg je de andere sensor erover leg deze in het groefje. Daarna kan je de earspeaker in zijn plaats lijmen en vervolgens alle schroeven terug vastdraaien. Vergeet zeker niet het plaatje op de middelste schroef terug te plaatsen op dezelfde manier als in het filmpje.

https://youtu.be/T-bcMDOnasY

Stap 7 : Kabels terug vastmaken op frame + testen iPhone

Benodigheden : 

– Tri wing scroevendraaier

– Plastic spudger tool

– Warmteblazer

Als laatste stap moeten de kabels terug vastgemaakt worden aan het frame. Doe dit weer volgens de volgorde van de video. 

Begin met de onderste kabel vastmaken(dit kan je gewoon met je plastic spudger doen, leg deze in het midden van het contact en duw in het midden. LET OP : forceer dit niet, normaalgezien moet je niet hard duwen om deze te connecteren.) 

Hierna mag je de 2de schermkabel terug connecteren en als laatste de FaceID kabel(zorg dat deze goed gedraaid is, dit tonen we duidelijk in de video). 

Voor iPhone 13 en later begin je dus met de schermkabel die in het midden van het scherm is bevestigd (in plaats van de 2 bovenstaande alineas)

Maak nu de face-ID kabel terug vast.

Als laatste mag je de batterijkabel terug in zijn plaats duwen, hierna kan je testen of de iPhone werkt door hem aan te zetten en jouw touchscreen te testen. 

Gelukt? Plaats het beschermplaatje dan terug op de connectors. Duw vervolgens het scherm terug op zijn oude plaats en maak de vijzen los. BELANGRIJK : het toedoen van het scherm begin je best langs de rechterkant van de iPhone zodat de kabel in de vrije plaats kan rusten( wordt in het filmpje getoond rond 4:50).

https://youtu.be/IxYAcAy4qb0