Hoe moet ik best mijn iPhone opladen om de batterij te sparen

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogTips & tricks
scherm herstelling iPhone

Het opladen van de batterij van je iPhone is misschien wel het alledaagse klusje waar we het minste aandacht aan besteden. Een overgrote meerderheid van de mensen steekt voor het slapen gaan zijn iPhone in het stopcontact en haalt deze er ‘s ochtends terug af. Is dit wel zo goed voor uw batterij? Het is echter belangrijk om te weten hoe je best je iPhone batterij oplaadt om de levensduur van je iPhone-batterij te maximaliseren. Hieronder geven we een aantal tips om je iPhone-batterij op de juiste manier op te laden.

Hoe best iPhone batterij opladen

1. Gebruik de originele oplader

Het is het beste om de originele oplader van Apple te gebruiken om je iPhone op te laden. Dit komt omdat deze opladers zijn getest en goedgekeurd door Apple en zijn specifiek ontworpen om je iPhone op de juiste manier op te laden. Het gebruik van namaak opladers kan leiden tot slechtere prestaties van de batterij of zelfs beschadiging van je iPhone.

2. Laadt je iPhone niet te snel op

Kies zeker niet voor een ‘snelle’ oplader met een hoger voltage. Hoewel het verleidelijk kan zijn om je iPhone zo snel mogelijk op te laden, is het beter om dit niet te doen. Als je je iPhone te snel oplaadt, kan dit leiden tot oververhitting en kan dit de levensduur van de batterij verkorten. Het is beter om de batterij op een lagere snelheid op te laden, zodat deze beter wordt beschermd.

3. Laadt je iPhone niet helemaal vol

Het is niet nodig om je iPhone helemaal vol te laden voordat je hem gaat gebruiken. In plaats daarvan is het beter om de batterij op een lagere laadstand te houden. Dit komt omdat de batterij van je iPhone het beste presteren als deze tussen de 20% en 80% is. Als je de batterij helemaal leeg laat lopen voordat je hem oplaadt, kan dit leiden tot een snellere afname van de capaciteit van de batterij op de lange termijn. Dit is niet enkel het geval bij iPhone batterijen, maar bij alle soorten batterijen. De batterij van een Tesla bijvoorbeeld heeft een mechanisme waarbij het vermijdt om helemaal te ontladen en volledig op te laden. Dit voorkomt stress op de batterij.

4. Let op met extreme temperaturen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur van je iPhone niet te hoog of te laag is tijdens het opladen. Als de temperatuur te hoog is tijdens het opladen, kan dit leiden tot oververhitting van de batterij en kan dit de levensduur van de batterij verkorten. Hetzelfde geldt voor extreem lage temperaturen. Zorg ervoor dat je iPhone op een koele, droge plaats bewaart tijdens het opladen.

5. Gebruik de slaapstandfunctie

Als je je iPhone niet gebruikt, zet hem dan in de slaapstand. Dit kan ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat tussen oplaadbeurten. Bovendien kan het ook helpen om de levensduur van de batterij te verlengen als je de slaapstandfunctie gebruikt wanneer je je iPhone niet gebruikt, in plaats van hem op te laten staan. Waardoor je hem minder snel terug zal moeten opladen en dus minder cycli moet doorlopen.

6. Maak regelmatig een harde reset

Een harde reset kan helpen om de prestaties van je iPhone te verbeteren en kan ook de levensduur van de batterij verlengen. Om een harde reset uit te voeren, houd je de aan/uit-knop en de volume-omlaagknop ingedrukt totdat de Apple-logo verschijnt. Laat vervolgens beide knoppen los en wacht totdat de iPhone is opgestart.

Is jouw iPhone of Apple watch batterij beschadigd?

Bij Fair-repair bieden wij kwaliteitsvolle batterijen aan. Deze kunnen zowel los verkocht worden als voor u geplaatst worden. Via onderstaande knoppen, kan u een batterij aankopen of een herstelling aanvragen.

Conclusie : Hoe best iPhone opladen?

In samenvatting is het belangrijk om de originele oplader van Apple te gebruiken, de batterij niet te snel op te laden, de batterij niet helemaal vol te laden, de juiste oplader voor je iPhone te gebruiken, de temperatuur tijdens het opladen in de gaten te houden en regelmatig een harde reset uit te voeren om de levensduur van de batterij van je iPhone te maximaliseren. Als je deze tips opvolgt, kun je ervoor zorgen dat je iPhone langer meegaat tussen oplaadbeurten en een langere levensduur heeft.