De opkomst van namaak iPhone’s : hoe bescherm je jezelf ertegen?

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogTips & tricks
namaak iphone vs echte iPhone

Een iPhone is een waardevol en duur toestel. De laatste jaren zijn er meer en meer fake iPhones die op de markt verschijnen. Vooral vanuit landen zoals China. Deze neppe toestellen lijken op het eerste gezicht vaak identiek aan een echte iPhone. Hiervan maken oplichters handig gebruik. Toch zijn er vaak (subtiele) verschillen die je kunnen helpen om ze te herkennen. In dit artikel zullen we enkele tips delen om je te helpen een neppe iPhone te herkennen, en bespreken we enkele belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe iPhone.

Hoe herken je een fake iPhone?

Hieronder kan u enkele belangrijke puntjes vinden waarop u zou moeten letten. Onderaan in het artikel gaan we dieper in op sommige van deze puntjes:

valse iphone vs originele iphone
 • Prijs: Als de prijs van de iPhone te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Neppe iPhones worden vaak aangeboden voor een veel lagere prijs dan de echte iPhone.

 • Verpakking: De verpakking van een neppe iPhone kan er anders uitzien dan die van een echte iPhone. Kijk naar de kwaliteit van het materiaal en of er typografische fouten of andere onregelmatigheden zijn in het logo of de afbeeldingen.

 • Fysieke kenmerken: De fysieke kenmerken van de neppe iPhone kunnen afwijken van de echte iPhone. Kijk bijvoorbeeld naar de afwerking van de randen en knoppen, de kwaliteit van het scherm en de afwerking van de achterkant.

 • Besturingssysteem: Als je de iPhone kunt testen, kijk dan naar het besturingssysteem. Een neppe iPhone kan een ander besturingssysteem hebben dat er anders uitziet dan iOS, of het kan trager werken dan een echte iPhone.

 • IMEI-nummer: Controleer het IMEI-nummer van de iPhone. Dit is een uniek serienummer dat elke iPhone heeft. Als het IMEI-nummer niet overeenkomt met het model van de iPhone of als het IMEI-nummer niet geldig is, kan het zijn dat de iPhone nep is.

 • Verkoper: Koop alleen een iPhone van een vertrouwde verkoper. Koop geen iPhone van een verkoper die verdacht goedkope of neppe iPhones aanbiedt.

Wat zijn de fysieke verschillen tussen een echte en namaak iPhone?

Namaak achterkant iPhone

De copy iPhones worden dagelijks beter. Het wordt dus moeilijker en moeilijker om met het blote oog het verschil tussen beide te zien. Hieronder proberen we voor jou even op te lijsten waar de meest voorkomende verschillen liggen.

 • Afwerking: De afwerking van een neppe iPhone kan vaak minder verfijnd zijn dan die van een echte iPhone. Kijk bijvoorbeeld naar de gladheid en consistentie van de afwerking van de achterkant en zijkanten van de iPhone.

 • Gewicht: In de meeste gevallen is het gewicht van een fake toestel lager dan dat van een originele iPhone.

 • Knoppen: Neppe iPhones hebben soms knoppen die er anders uitzien dan die van een echte iPhone, of ze kunnen niet goed werken. De aan- en uitknop / volumeknoppen zitten meestal niet even stevig in het frame verwerkt. Het kan gebeuren dat je nog ‘wiebelruimte’ hebt bij deze knoppen. Controleer de knoppen van de iPhone om te zien of ze gemakkelijk kunnen worden ingedrukt en of ze responsief zijn.

 • Randen: Neppe iPhones hebben soms scherpe randen die niet goed zijn afgewerkt, wat kan leiden tot een ongemakkelijke grip. De randen van een valse iPhone kunnen ook scherper zijn dan een echte iPhone. Dit kan leiden tot ongemak bij gebruik.

 • Scherm: Een neppe iPhone kan een lager kwaliteitsscherm hebben dan een echte iPhone. Kijk naar de helderheid, scherpte en kleurweergave van het scherm. Ook de ‘kin’ en bovenkant van het scherm kunnen een andere vorm hebben. In dit geval kan je duidelijk zien dat het een namaak toestel is.

Wat zijn de software verschillen tussen een echte en namaak iPhone?

Vals besturingssysteem iPhone
 • Uiterlijk: Het uiterlijk van een neppe iPhone kan er anders uitzien dan een echte iPhone. Het besturingssysteem kan bijvoorbeeld een ander soort pictogrammen, kleuren of lay-out hebben dan iOS.

 • Functionaliteit: Een neppe iPhone kan beperkte functionaliteit hebben, of het kan minder soepel werken dan een echte iPhone. Controleer of de apps snel opstarten en of ze goed werken.

 • Instellingen: Neppe iPhones hebben soms beperkte of verouderde instellingen. Controleer de instellingen van de iPhone om te zien of ze overeenkomen met die van een echte iPhone.

 • IMEI-nummer: Controleer het IMEI-nummer van de iPhone om te zien of het overeenkomt met het model van de iPhone en of het IMEI-nummer geldig is. Dit kan je doen door de telefoon app te openen en *#06# in te toetsen. Het IMEI-nummer zal dan op het scherm verschijnen. Je kan vervolgens dit nummer controleren op de website van Apple of een IMEI-check website.

Conclusie

Als je van plan bent om een nieuwe iPhone te kopen, is het belangrijk om je bewust te zijn van de vele neppe toestellen die op de markt zijn. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om een neppe iPhone te herkennen, zoals het controleren van de verpakking, het kijken naar de software en het uiterlijk van de iPhone. Door deze tips te gebruiken, kun je voorkomen dat je een neppe iPhone koopt en ervoor zorgen dat je een echte, kwalitatieve iPhone krijgt. Zorg ervoor dat je altijd koopt bij een betrouwbare verkoper en, indien mogelijk, gebruikmaakt van de officiële kanalen van Apple om te kopen.

Voorbeeld in videovorm kan u hieronder vinden :

https://www.youtube.com/watch?v=HYSqxydnIsw&ab_channel=JoeRitter