5 Manieren om uw iPhone of Apple Watch te beschermen tegen toekomstig schade

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogTips & tricks

Als u net als velen van ons het belangrijk vindt om uw smartphone en wearables zo lang mogelijk in goede staat te houden, zult u blij zijn om te horen dat er enkele eenvoudige stappen zijn die u kunt nemen om toekomstige schade te voorkomen. Hieronder geven we enkele handige tips over hoe iPhone beschermen tegen schade of mogelijke problemen.

Gebruik een hoesje of screen protector

Misschien wel de meest voor de hand liggende manier om uw apparaat te beschermen, is het gebruik van een hoesje of screen protector. Een hoesje kan helpen om uw telefoon of watch te beschermen tegen stoten, krassen en zelfs vochtigheid. Er zijn honderden verschillende hoesjes op de markt, dus er is vast wel iets dat bij uw stijl en behoeften past.

Beste manier om tegen valschade te beschermen

Als u bang bent dat een hoesje uw apparaat te dik of onhandig zal maken, kunt u ook overwegen om een screen protector te gebruiken. Dit is een dunne, transparante folie die u op het scherm van uw apparaat kunt aanbrengen om krassen en beschadigingen te voorkomen. Er zijn verschillende soorten screen protectors op de markt, dus er is vast wel iets dat bij uw behoeften past.

Vermijd extreme temperaturen en vochtigheid

Hoewel uw iPhone of Apple Watch bestand is tegen enkele elementen, kunnen extreme temperaturen en vochtigheid ervoor zorgen dat het apparaat beschadigd raakt. Probeer daarom uw apparaat weg te houden van direct zonlicht en te vermijden dat het te lang in de hitte of kou blijft.

Oververhitte iphone

Ook is het belangrijk om uw apparaat droog te houden. Dit betekent dat u het niet in vochtige ruimtes moet laten liggen, en het ook niet moet gebruiken als uw handen nat zijn. Als u per ongeluk vocht op uw apparaat laat vallen, probeer het dan zo snel mogelijk te drogen met een zachte doek.

Voorkom drops en stoten

Een van de meest voorkomende manieren waarop smartphones en wearables beschadigd raken, is door drops en stoten. Helaas is het onmogelijk om dit helemaal te voorkomen, maar er zijn wel enkele stappen die u kunt nemen om het risico te verkleinen. Zoek bijvoorbeeld een hoesje met extra bescherming voor de hoeken van uw apparaat, of overweeg om een armbandje te gebruiken wanneer u uw watch draagt. Als u weet dat u uw apparaat vaak laat vallen, kunt u ook overwegen om een stootvast hoesje te gebruiken.

Kapotte Apple watch inruilen

Reinig uw apparaat op de juiste manier

Hoewel het belangrijk is om uw apparaat regelmatig te reinigen om het vrij te houden van stof en vuil, is het ook belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Gebruik bijvoorbeeld geen schurende doekjes of agressief schoonmaakmiddel, aangezien dit kan leiden tot krassen of andere beschadigingen. In plaats daarvan kunt u het beste een zachte, licht vochtige doek gebruiken en uw apparaat afnemen met een droge doek.

iPhone kuisen zodat deze niet beschadigd word.

Is alcohol of water het beste om jouw apparaat mee te reiningen?

Sommige mensen denken dat het gebruik van alcohol of water een effectief middel is om hun apparaat te reinigen, maar dit is niet altijd het geval. Alcohol kan bijvoorbeeld de afwerking van uw apparaat aantasten, terwijl water kan leiden tot vochtschade als het niet goed wordt afgedroogd. Het is daarom het beste om alcohol en water te vermijden.

Maak regelmatig backups van uw gegevens

Tot slot is het ook belangrijk om regelmatig backups te maken van uw gegevens. Dit is vooral handig als uw apparaat beschadigd raakt of als u het kwijtraakt. Door regelmatig backups te maken, kunt u ervoor zorgen dat al uw belangrijke foto’s, contacten en andere gegevens veilig zijn opgeslagen. Er zijn verschillende manieren om backups te maken, afhankelijk van uw apparaat. Zoek op internet of vraag het aan de medewerkers van uw lokale Apple-winkel om te zien wat de beste optie is voor u.

In samenvatting zijn het gebruik van een hoesje of screen protector, het vermijden van extreme temperaturen en vochtigheid, het voorkomen van drops en stoten, het reinigen van uw apparaat op de juiste manier, en het maken van regelmatig backups van uw gegevens, enkele effectieve manieren om uw iPhone of Apple Watch te beschermen tegen toekomstige schade. Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw apparaat zo lang mogelijk in goede staat blijft, zodat u er nog jarenlang van kunt genieten.

Heeft u nog andere tips om uw apparaat te beschermen? Laat het ons weten!