Apple Watch vergelijking: welke is de beste voor jou?

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogTips & tricks

Apple Watch is een van de populairste smartwatches op de markt, maar er zijn verschillende modellen om uit te kiezen. Hoe weet je welke het beste bij je past? In dit artikel vergelijken we alle Apple Watch modellen die je op dit moment kunt kopen: de Series 8, de SE 2 (Gen 2) en de Ultra. We kijken naar hun ontwerp, functies, prestaties en prijs om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Apple Watch Series 8

De Apple watch Series 8 is het nieuwste en meest geavanceerde model van Apple Watch. Het heeft een edge-to-edge display dat bijna 20% meer schermoppervlak biedt dan de SE 2. Het heeft ook een always-on retina display dat tot 1000 nits helderheid kan bereiken, waardoor je het scherm gemakkelijk kunt aflezen in fel licht. De Series 8 heeft ook een aantal exclusieve gezondheids- en wellnessfuncties, zoals een bloedzuurstofapp¹, een ECG-app², een temperatuursensor³ en een cyclusregistratie met retrospectieve ovulatieschattingen. Bovendien heeft de Series 8 innovatieve veiligheidsfuncties, zoals valdetectie, crashdetectie en internationale noodoproepen. De Series 8 is verkrijgbaar in twee maten (41 mm of 45 mm) en verschillende kleuren en materialen. Je kunt ook kiezen tussen een GPS-model of een GPS + Cellular model dat je in staat stelt om te bellen, sms’en en streamen zonder je iPhone in de buurt te hebben. De Series 8 kost minimaal €449 voor het GPS-model en €529 voor het GPS + Cellular model.

De Apple watch series 8 is de beste Apple Watch voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige, krachtige en stijlvolle smartwatch met geavanceerde gezondheids- en veiligheidsfuncties.

Apple Watch SE 2 (Gen 2)

De Apple watch SE 2 (Gen 2 – 2022) is het opvolgende en verschillende model van de SE (Gen 1) die in 2020 werd uitgebracht. Het is een betaalbare en eenvoudige Apple Watch die de essentiële functies biedt die je nodig hebt. Het heeft een retina display dat tot 1000 nits helderheid kan bereiken, maar het is niet always-on. Het heeft ook een aantal gezondheids- en wellnessfuncties, zoals een hartslagmeter, een cardiofitnessmelding en een cyclusregistratie. Daarnaast heeft de SE 2 (Gen 2) ook veiligheidsfuncties, zoals valdetectie, crashdetectie en internationale noodoproepen. De SE 2 (Gen 2) is verkrijgbaar in twee maten (40 mm of 44 mm) en verschillende kleuren en materialen. Je kunt ook kiezen tussen een GPS-model of een GPS + Cellular model dat je in staat stelt om te bellen, sms’en en streamen zonder je iPhone in de buurt te hebben. De SE 2 (Gen 2) kost minstens €299 voor het GPS-model en €379 voor het GPS + Cellular model.

De SE 2 (Gen 2) is de beste Apple Watch voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en eenvoudige smartwatch die de basisfuncties biedt die ze nodig hebben.

Apple Watch Ultra

De Apple watch Ultra is het meest robuuste en capabele model van Apple Watch. Het heeft een titanium behuizing met displayrandbescherming, een vlak saffierglas aan de voorkant en een gecertificeerde IP6X-stofbestendigheid. Het heeft ook een always-on retina display dat tot 2000 nits helderheid kan bereiken, waardoor het het helderste scherm van alle Apple Watch modellen is.

De Ultra heeft ook een aantal exclusieve gezondheids- en wellnessfuncties, zoals een bloedzuurstofapp, een ECG-app, een temperatuursensor en een cyclusregistratie met retrospectieve ovulatieschattingen. Bovendien heeft de Ultra ook geavanceerde veiligheidsfuncties, zoals valdetectie, crashdetectie, internationale noodoproepen en een sirene van 86 decibel om aandacht te trekken. De Ultra heeft ook een precisie dual-frequency GPS, een dieptemeter met watertemperatuursensor, een Oceanic+ app voor gebruik als duikcomputer en drie gespecialiseerde banden voor atleten en avonturiers. De Ultra is verkrijgbaar in één maat (49 mm) en één kleur (zwart). Het is alleen beschikbaar als een Cellular model dat je in staat stelt om te bellen, sms’en en streamen zonder je iPhone in de buurt te hebben. De Ultra is verkrijgbaar vanaf 909 euro.

De Ultra is de beste Apple Watch voor mensen die op zoek zijn naar de meest robuuste en capabele smartwatch met geavanceerde gezondheids-, veiligheids- en outdoorfuncties.

Apple Watch vergelijkingstabel

Hier is een overzichtelijke tabel die de belangrijkste kenmerken van de drie Apple Watch modellen vergelijkt:

KenmerkSeries 8SE 2 (Gen 2)Ultra
Schermgrootte41 mm of 45 mm40 mm of 44 mm49 mm
SchermtypeEdge-to-edge always-on retina displayRetina displayFlat sapphire always-on retina display
SchermhelderheidTot 1000 nitsTot 1000 nitsTot 2000 nits
BehuizingAluminium, roestvrij staal of titaniumAluminiumTitanium
KleurenZilver, goud, spacegrijs, blauw, rood of zwartZilver, goud of spacegrijsZwart
BandenDiverse stijlen en materialenDiverse stijlen en materialenSport Loop, Sport Band of Ultra Band
WaterbestendigheidZwemproof tot 50 m diepteZwemproof tot 50 m diepteZwemproof en recreatief duiken tot 40 m diepte
StofbestendigheidGeen certificeringGeen certificeringIP6X gecertificeerd
SchokbestendigheidGeen certificeringGeen certificeringGetest volgens MIL-STD 810H
BloedzuurstofappJaNeeJa
ECG-appJaNeeJa
TemperatuursensorJaNeeJa
Cyclusregistratie met retrospectieve ovulatieschattingenJaNeeJa
ValdetectieJaJaJa
CrashdetectieJaJaJa
Internationale noodoproepenJa (alleen Cellular modellen)Ja (alleen Cellular modellen)Ja
Sirene om aandacht te trekkenNeeNeeJa
GPSJaJaPrecision dual-frequency GPS
dieptemeterNeeNeeJa
Oceanic+ app voor gebruik als duikcomputerNeeNeeJa
Redesigned Compass app met waypoints en BacktrackNeeNeeJa
BatterijduurTot 18 uurTot 18 uurTot 36 uur
Prijs449 euro299 euro909 euro

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende Apple Watch modellen om uit te kiezen, afhankelijk van je budget, stijl en behoeften. De Series 8 is de beste optie voor de meeste mensen die een veelzijdige, krachtige en stijlvolle smartwatch willen met geavanceerde gezondheids- en veiligheidsfuncties. De SE 2 (Gen 2) is de beste optie voor mensen die een betaalbare en eenvoudige smartwatch willen die de basisfuncties biedt die ze nodig hebben. De Ultra is de beste optie voor mensen die een robuuste en capabele smartwatch willen met geavanceerde gezondheids-, veiligheids- en outdoorfuncties.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om een beter inzicht te krijgen in de verschillen tussen de Apple Watch modellen en om een weloverwogen beslissing te nemen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bedankt voor het lezen en veel plezier met je nieuwe Apple Watch!