APPLE WATCH SERIES 5 : Wat, Wanneer en onze Verwachtingen.

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogNieuws

DIT ARTIKEL DATEERT VAN VOOR DE OFFICIELE VOORSTELLING OP 10 SEPTEMBER, LEES DUS ZEKER ONS NIEUW ARTIKEL MET DAARIN DE RELEASE DATUM EN ALLE OFFICIELE VERNIEUWINGEN.

 

Elk jaar brengt Apple een nieuwe iWatch uit. Dit gebeurt meestal rond september en wordt dit jaar weer verwacht zo te zijn. De precieze release date valt nog af te wachten. De prijzen zouden dezelfde blijven als de vorige modellen, startend vanaf 479 euro voor het kleinste (aluminium) model. Apple kiest meer en meer de weg van gezondheid features voor de Apple watch, wat ook dit jaar voor leuke verbeteringen kan zorgen voor de watch 5! Of er dit jaar een cellular versie zal gereleased worden in België of Nederland kunnen wij jammergenoeg nog niet bevestigen!

 

 

1.    Hoe zal de Apple watch 5 er in grote lijnen uitzien ?

A. Design

Het design van de apple watch 5 blijft grotendeels identiek aan zijn voorganger. De grootte is nog maar net veranderd van 38/42mm naar 40/44mm en wordt verwacht onveranderd te blijven. Verder blijft Apple trouw aan de 2 knoppen aan de zijkant van de watch.

B. Processor

De nieuwe S5 processor wordt samen met deze horloge gereleased. Dit zou een grote verbetering betekenen op verschillende vlakken. Bijvoorbeeld het openen van apps verloopt vlotter, de horloge loopt minder vast, de GPS app zal sneller zijn,.. . Het zou gaan om een tot 2 maal snellere dual core processor.

C. Opslagcapaciteit

De opslaghoeveelheid blijft meer dan waarschijnlijk dezelfde. Dit omdat Apple merkt dat iWatch gebruikers hun horloge niet gebruiken als toestel om informatie op op te slagen. Dit gebeurt doorgaans meer op de iPhone van de gebruiker.

D. Batterij

Sinds het vorige model van de Apple smartwatch is het batterijleven acceptabel geworden. De watch gaat voor de meeste consumenten meer dan 1 dag mee, tot zelfs 2 dagen. Veel mensen vinden dit niet genoeg en het valt dus te verwachten dat Apple ook dit jaar weer een batterij upgrade zal doorvoeren voor de Apple watch 5. Het valt nog af te wachten of de watch hierdoor ook duurzamer zal worden, aangezien de processor meer dan waarschijnlijk meer batterij zal verbruiken.

 

2.    Welke informatie over de iWatch 5 is er geleaked/uitgekomen ?

Apple Watch 5 wat te verwachten

A. Camera’s op de apple watch bandjes

Er wordt geclaimed dat de grootste verandering dit jaar in de watch bandjes zit. Apple zou werken aan een nieuw patroon. Er zouden namelijk 2 camera’s op de bandjes zitten, welke natuurlijk optioneel zouden zijn. Eén van de camera’s zou zijn voor het filmen van al wat er voor de drager gebeurd en de andere camera zou een selfiecamera zijn. Dit kan vooral een verbetering betekenen voor het facetimen en bellen met andere mensen.

B.  Glucose sensor

Deze leak komt voort uit het patentaanvraag van Apple voor ‘“Reference switch architectures for noncontact sensing of substances.” Dit patent wordt meer gedetaileerd omschreven al een optisch gebaseerd systeem voor het meten van een concentratie en type van bepaalde substanties. Dit kan erop wijzen dat via een sensor onderaan in de watch de concentratie van glucose in het bloed kan bepaald worden. Dit zou een grote stap vooruit zijn voor mensen met bijvoorbeeld diabetis, die het dagelijks bloedprikken kunnen inruilen voor een simplele, non-invasieve meting aan de hand van een Apple watch.

C. Slaapsensor

Apple kocht eind 2017 een bedrijf met de naam Beddit. Dit was een bedijf dat slaapsensors maakt. Sindsdien wordt er gefluisterd dat Apple bezig is met het testen van slaap monitoren. Volgens Bloomberg zouden medewerkers van Apple iWatches met de slaapmonitor feature meekrijgen om deze uit te testen en zo hun feedback te geven op de feature. Dit is een feature die grote concurrenten als Fitbit en Samsung wel al aanbieden op hun Galaxy watches.

 

 

3.    Wat zou Apple moeten verbeteren?

 

A. Een ‘altijd aan’ display.

Momenteel is het onmogelijk om het scherm van de apple watch constant aan te laten. Het is dus onmogelijk om de tijd te weten zonder je pols te bewegen of op een knop te klikken. Meerdere consumenten hebben hierover al hun ongenoegen over geuit.

B. Smart bandjes

Slimme watchbandjes zouden op vlak van gebruiksgemak een ideale verbetering zijn. Wij, bij fair-repair, denken aan faceID en touchID. Hierdoor zou het unlocken makkelijker worden en kunnen er eventueel ook betalingen via de watch gedaan worden.

C. Goedkopere herstellingen

Op dit moment is het laten repareren van het Apple watch scherm zeer duur. Via Apple care betaal je voor het laatst uitgebrachte model, de iWatch 4, 320 euro om een gebarsten scherm te laten herstellen. Met dit geld kan je uiteraard bijna een nieuw toestel kopen. Het zou dus zeker een goede toevoeging zijn om een goedkopere reparatie van de watch aan te bieden zonder dat hiervoor een dure verzekering moet aangekocht worden. Fair-Repair België biedt op dit moment de goedkoopste herstellingen in België aan. Hierbij wordt de kwaliteit en waterresistentie behouden! Klik Hier om onze tarieven te bekijken ( prijzen gaan van 60-120 euro).

Laat zeker in de comments achter wat jij nog een leuke toevoeging zou vinden!

 

 

 

Tags : Apple watch 5, herstelling apple watch scherm, apple watch rumors, iwatch 5 toevoegingen, watchos5, elektrocardiografie, wat te verwachten van de apple iwatch 5?