Hoe zet je je Apple Watch aan en los je opstartproblemen op

Auteur

Fair-Repair

Publicatiedatum

Schermherstelling nodig?

Bij Fair-Repair bieden we kwaliteitsvolle herstellingen tegen competitieve prijzen aan.

BlogDIY, Tips & tricks
Hoe apple watch aan- en uitzetten

Inleiding

De Apple Watch is een krachtig stukje technologie dat naadloos integreert met je iPhone en tal van handige functies biedt, van het bijhouden van je gezondheid tot het ontvangen van meldingen. Maar voordat je al die geweldige functies kunt gebruiken, moet je natuurlijk eerst je Apple Watch correct aanzetten. In dit artikel zullen we stap voor stap laten zien hoe je dat doet en wat je moet doen als je tegen opstartproblemen aanloopt.

Hoe de Apple Watch aan en uit te zetten voor initiële configuratie

Voordat je begint, zorg ervoor dat je Apple Watch voldoende is opgeladen. Sluit de magnetische oplaadkabel aan op je Apple Watch en zorg dat deze is aangesloten op een stopcontact of een USB-poort van je computer. Laat de Apple Watch enkele minuten opladen voordat je begint. In de meeste gevallen zal de Apple watch vanzelf opstarten eens je deze aan de lader hangt.

Stap 1: Zet de Apple Watch aan

Apple watch power knoppen

Het aanzetten van je Apple Watch is vrij eenvoudig. Volg deze stappen:

 1. Druk op de zijknop (ook wel de aan/uit-knop genoemd) aan de rechterkant van de Apple Watch.
 2. Houd de zijknop ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt. Dit kan enkele seconden duren.
 3. Zodra het Apple-logo verschijnt, laat je de zijknop los. De Apple Watch wordt nu opgestart.

Stap 2: Verbind met je iPhone

Om je Apple Watch volledig te kunnen gebruiken, moet je deze verbinden met je iPhone. Dit proces wordt gestart door een animatie met een patroon op het scherm van je Apple Watch. Houd je iPhone in de buurt van de Apple Watch en scan het patroon met je iPhone om de apparaten met elkaar te koppelen.

Hoe de Apple Watch aan en uit te zetten na configuratie

Nadat je je Apple Watch met succes hebt geconfigureerd, kan het soms nodig zijn om het apparaat uit te zetten of opnieuw op te starten. Hier zijn de stappen om dit te doen:

De Apple Watch uitzetten

 1. Druk lang op de zijknop aan de rechterkant van de Apple Watch.
 2. Op het scherm verschijnt een schuifregelaar met de tekst “Zet uit.” Schuif deze regelaar van links naar rechts.
 3. Bevestig dat je de Apple Watch wilt uitzetten door op “Zet uit” te tikken.

Je Apple Watch wordt nu uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat je de Apple Watch weer kunt inschakelen door op de zijknop te drukken en deze ingedrukt te houden totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt.

Apple watch uitzetten

De Apple Watch weer aanzetten

 1. Druk op de zijknop aan de rechterkant van de Apple Watch.
 2. Houd de zijknop ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt.
 3. Zodra het Apple-logo zichtbaar is, laat je de zijknop los. De Apple Watch wordt nu opgestart.

Opnieuw opstarten

Als je problemen ondervindt met je Apple Watch en deze opnieuw wilt opstarten, volg dan deze stappen:

 1. Druk op de zijknop en de digitale crown aan de rechterkant van de Apple Watch en houd deze ingedrukt.
 2. Blijf de knoppen ingedrukt houden totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt.
 3. Laat de knoppen los. De Apple Watch wordt nu opnieuw opgestart.

Op deze manier kun je je Apple Watch op een gecontroleerde manier uitzetten, weer aanzetten of opnieuw opstarten, afhankelijk van je behoeften. Dit kan handig zijn bij het oplossen van problemen of wanneer je de batterij wilt sparen.

Wat als het niet lukt?

Het kan voorkomen dat je tegen enkele opstartproblemen aanloopt. Hier zijn enkele veelvoorkomende scenario’s en hun oplossingen:

Scenario 1: De Apple Watch reageert niet

Als je Apple Watch niet lijkt te reageren wanneer je op de zijknop drukt, kan het zijn dat de batterij helemaal leeg is. Laat de Apple Watch enkele minuten opladen voordat je het opnieuw probeert. Als dat niet werkt, kun je proberen een harde reset uit te voeren door zowel de zijknop als de digitale kroon tegelijkertijd ingedrukt te houden totdat je het Apple-logo ziet. Dit kan helpen om eventuele vastgelopen processen te herstellen.

Indien jouw batterij helemaal kapot is, kunnen wij deze herstellen. Contacteer ons via deze link.

Apple watch plat

Scenario 2: De Apple Watch blijft hangen tijdens de configuratie

Als je Apple Watch vastloopt tijdens de configuratie, probeer dan de volgende stappen:

 • Controleer of je iPhone en Apple Watch compatibel zijn. Zorg ervoor dat je iPhone het nieuwste iOS-besturingssysteem gebruikt en dat je Apple Watch up-to-date is met de nieuwste watchOS-versie.
 • Start zowel je iPhone als je Apple Watch opnieuw op. Dit kan soms helpen om eventuele communicatieproblemen op te lossen.
 • Als het probleem aanhoudt, kun je overwegen om de Apple Watch te resetten en opnieuw te koppelen aan je iPhone. Dit doe je door naar de instellingen op je iPhone te gaan, naar ‘Algemeen’ te gaan, en vervolgens ‘Stel opnieuw in’ te selecteren.

Scenario 3: Het scherm van de Apple watch is kapot

Het kan ook zijn dat uw scherm kapot is. In dit geval zal de watch wel opstarten maar krijg je geen beeld meer. Dit kan je merken als de watch wel trilt of geluid maakt maar je geen beeld hebt. Dit probleem kunnen wij, bij Fair-Repair, oplossen. Je kan hier meer informatie vinden over deze herstellingen.

Conclusie

Het aanzetten van je Apple Watch is meestal een eenvoudig proces, maar soms kunnen er opstartproblemen optreden. Door de bovenstaande stappen te volgen en de genoemde oplossingen te proberen, kun je de meeste problemen snel oplossen en genieten van je gloednieuwe Apple Watch. Veel plezier met je nieuwe slimme horloge!